torstai 24. huhtikuuta 2014

Tunnelmaa tapetein

Tapeteilla voi tehdä uskomattoman paljon. Ne luovat tilaan aivan toisen ulottuvuuden. Voit tapetoida vain yhden seinän, kaapin taustan, rappusten selät, keittiön välitilan, pöydän kannen tai kirjahyllyn taustan ym. Jos haluat korostaa vain yhtä seinää, kannattaa valita laadukkaampi ja näyttävämpi tapetti. Usein juuri isokuvioinen ja voimakas tapetti sopii paremmin vain pieninä annoksina. Koko seinään laitettuna se menettää jotakin. Tai siihen kyllästyy parissa vuodessa.

Tapetin valinta ei ole helppoa ja usein olemme liiankin varovaisia valinnoissamme. Haluamme rohkeaa ja näyttävää, aivan tajunnan räjäyttävää, mutta päädymme siihen pienikuvioiseen gaafiseen tai sitten kukkakuvioon. Onneksi muutosta on ilmassa ja on hyvä muistaa, että voit tapetoida vaikka vain vaatehuoneen tai wc-tilan - tai sen kaapinselän.

Kuvioiden mittasuhteilla on merkitystä niin, että isokuvioista ei kannata laittaa aivan kapean käytävän päätyseinään tai sitä hentoa pientä kukkasta suureen olohuoneeseen.


Kuulinkohan mustarastaan?
 
 

Yksinkertainen mutta näyttävä
 

Nämä kuviot ovat nyt pinnalla
 

Tuon tapetin voi itse tehdä
 

Hopean hohtoista tunnelmaa
 
 



Eteisessä voi tarkistaa minne
 on menossa...

Tekstuuritapetti tuo lämpöä
 
 

W. Morrisin käsialaa
 

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Keittiö

Keittiön sanotaan olevan kodin sydän. Sillä onkin tärkeä rooli asumisessa. Haastavaksi unelmakeittiön tekee se, että sen on oltava toiminnallinen ja samalla kaunis. Avokeittiöt ovat olleet suosittuja viime aikoina ja se on luonut tarpeen yksinkertaistaa keittiöt minimalistisiksi. Tänään ne usein "katoavat kokonaan seiniin" niin sanotusti. Tämä on käytännöllistä, jos keittiö on auki esimerkiksi olohuoneeseen tai tilan puutteen takia sen on oltava huomaamaton seinä olohuoneessa. Ideaalikeittiö on olohuoneen jatkumo, mutta silti oma tilansa, jossa viihtyy. Ruokailutilan ja keittiön yhdistelmä toimii. Pienissä tiloissa ruokailu onnistuu olohuoneen sohvillakin, jos sohvapöytä on oikean korkuinen ja riittävän pitkä.

Lautaseinä tai tapetti pehmentää modernia keittiötä


Värit lisäävät tunnelmaa
 

 
Sileä betoni on yllättävän lämmin tunnelmaltaan

Betonin ja puun upea liitto

 

Moderni ja perinteinen sulassa sovussa
 



Harkittua tyyliä
 

perjantai 4. huhtikuuta 2014

60-luku svengaa huonekaluissa

Kaupungistuminen toi uusia haasteita asumiselle. Haettiin yhä enemmän kansainvälistä tyylisuuntaa noudattavia suuntauksia huonekaluissa. Muotoilusta tuli markkinoinnin väline. Asunnot olivat pieniä, joten huonekalutkin noudattivat siroa linjaa. Ne olivat myös hyvin käytännöllisiä, mukavia ja monikäyttöisiä. Muotoilu oli upeaa ja jokainen huonekalu oli kuin taideteos, jossa silmä ja keho lepää.

Hyviä helmiä aikakaudelta tuottivat mm. Niels Eilersen, Arne Vodder ja Aulis Leinonen.
Alla muita tyylikuvia kuniista muotoilusta.

Kuvan konjakinvärinen nojatuoli houkuttelee syliinsä
 

Näitä tuoleja voi tuijottaa kissan lailla




Sympaattinen lipasto jalat harallaan


Elegantti puusohva


 
Kotoisa istuskelunurkka


Kuvat :  http://www.pinterest.com/